1

10 неща, които мразя в Св. Валентин

Св. Валентин. Всиииичко е в червено. А знаете ли, че в някои части на света, синьото се смята за цветът на любовта?

1. Комерсиализацията

„Св. Валентин“ би трябвало да бъде за романтиците и празнуващите любовта, но днес това не е Св. Валентин, освен ако не подариш най-малко една дузина рози, кутия шоколадови бонбони и някои много скъпи бижута за твоето момиче. Това ли е наистина начинът да изразиш любовта си?

2. Всичко в червено

Знаете ли, че в много части на света, синия цвят се смята за цветът на любовта? Той символизира доверие, лоялност, мъдрост, увереност, интелект, вяра, истина, фактически всичко, което искате от любовта. Така че може ли да понамалим червеното. Причинява главоболие понякога.

3. Кофти подаръци

И аз смятам, че плюшените мечета са готини, но е малко излагащо да излезете от магазина носейки голяма плюшена мечка, което продължава да повтаря като латерна „I Love You! I Love You!”.

4. Преструвките

Да. Преструват се през цялата година, че не ги вълнува Св. Валентин до денят на влюбените. Тогава започват буквално да наводняват ушите на приятелите си какви подаръци са били получили. Моля ви, не обиждайте нашата интелигентност. Знаем, че сте го набутали в някой магазин и буквално сте го изнудили да ви купи подаръци.

5. Драмата

Почти всички хора без партньори, които използват деня като извинение за да се вакйат за техните жалки животи. Това е наистина болезнено за слушане и четене, как те никога нямали да намерят истинската любов. Моля ви, спрете! На ръба съм да си срежа вените с мокра тоалетна хартия!

6. Хейтърите

Просто искам да кажа на всички, които хейтят Св. Валентин и обичат да се заяждат с щастливи двойки (особено във Facebook): Всички знаем, че докато приказвате как презирате този ден, вътре в себе си имате нужда от просто едно “I love you” във вашия живот. Или голяма плюшена мечка, която да ви го казва всеки ден.

7. Сингълите

Да, да. Всички знаем колко е яко да си без половинка. Можете също така да ни кажете, че сте освободени от всички задължения и ангажименти около Св. Валентин. Спрете да ни дрънкате глупости. Наистина е досадно.

8. „О, забравих“ извинението

Много хора използват това извинение за да се измъкнат от Св. Валентин. Айде моля ви се! Как е възможно да забравиш, че днес е Св. Валентин? Навсякъде има шибани червени сърчица, балончета и говорещи плюшени мечки с размерите на Любо Ганев.

9. Телевизията

Всеки канал е залят със „Св. Валентин“ тематики. Всичко е червено и всичко е за любовта. Защо трябва да страдаме заради всичко това, след като всичко което искаме е да гледаме спокойно „Под прикритие“. Защото съгласете се, не върви да гледаш как Джаро пробива черепа с 9мм. на някой гангстер, всичко в кръв, а в следващия момент хоп, цветя, розички, балончета и гадни бонбони.

10. Въпросите

Онези досадни въпроси, които всички задават на сингълите, а на тях им се налага да отговарят по доста нелеп начин: Не, нямам си приятел/ка. Да, обичам да съм сингъл. Не, не мразя „Св. Валентин“ само защото си нямам приятел/ка. Просто съм сингъл.

Constantine Bachvarov