Кой?

Константин БъчваровЗдравей,
драги ми посетител. Щом си стигнал до тази страница, вероятно значи, че искаш да научиш повече за моята личност. Аз пък направих тази страница, за да задоволя твоето любопитство. Казвам се Константин Бъчваров и съм роден на 18/03/1986г. лето Господне, в гр. София. Да, стряскащо е. Всички мислеха, че съм нацепена батка от Бургас. Истината е, че първо се пръквам в голямото село, после без никой да ме е питал, ме завличат в града на адидасите. По най – различни стечения на обстоятелствата отново се намирам в голямото село. Преди обаче да се стигне до голямото завръщане в моя роден град, завършвам /по мое време/ ССУМОР /Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов, специалност “Корабни машини и механизми”. Срам не срам, трудно мога да си оправя двигателя на колата, ако някой вал се счупи
По нататък ме приеха в университета “Дюзбург-Есен”, специалност “Информатика”, но поради финансови причини тогава, не заминах. За сметка на това се записах в небезизвестния “Бургаски Свободен Университет“, специалност “Информатика и компютърни науки”. Втори курс кандидатствах за участие в европейската програма за размяна на студенти “Erasum” и заминах на специализация в Кемниц, Германия в местния Технически университет /за което дължа големи благодарности на тогавашния доцент в БСУ, Станислав Симеонов/. Специализацията премина успешно в екип с още двама немски студенти. Инсталиране и конфигуриране на малък учебен клъстър.
Завърших успешно специалността си. Две години по-късно емигрирах във Великобритания, където 2 кратки години работех по специалността и по най – различни български и британски проекти. Междувременно, докато живях и работех във Великобритания, взех активно участие в най – различни благотворителни кампании и каузи, но това е друга деликатна тема.
Има един друг личен проект, в който съм вложил огромни усилия, за да е това, което е днес. Това е проектът “Дядо Добри” – saintdobry.com Разбира се, нямаше да се справя без безценната помощ на Христо Стоянов, Любомир Любомиров, Димитър Димитров, Димитър Георгиев и много други, които безвъзмездно си предоставиха услугите и допринесоха много, за да бъде проекта това, което е днес. Накратко идеята на проекта е популяризира и съхрани делото и живота на бай Добри.

През 2014 година стартирах едно свое ново начинание Forect.bg  което със сигурност ще бъде предизвикателство за уменията и качествата ми.

Сигурно вече се питате по между другото “А защо се прибра от чужбина?”. Отговорът е много лесен – Любов 🙂
Преди известно време ме бяха поставили в класация на “Топ 10 на най-желаните ергени в онлайн маркетинг бранша”. Интересното е, че по това време, само едно от двете твърдения бяха верни в това заглавие. Бях ерген. След тази публикация, малко по – късно  това се промени. Така че внимавайте в какви класации ви слагат 🙂

Фен съм на креативните и провокативни решения. Hi-Tech джаджите и новите технологии. Често обичам да изразявам мислите си чрез ирония и сарказъм.
Обичам да сърфирам в мрежата и да научавам нови неща. До известна степен търся нови социални контакти, новости, подобрения и тенденции.
Голяма слабост ми е също така и кулинарията. Особено традиционната българска кухня.

Не мога да кажа, че имам планове за бъдещето, защото да си направиш план е най – лесния начин да разсмееш Господ. Имам известни намерения и идеи, които възнамерявам да реализирам в България възможно най – скоро. Към момента това е моят стремеж – да живея и работя в България, напук на всякаква логика.
Ами това съм аз.

Силно се надявам първият ми личен блог – cbachvarov.com – да бъде интересен и полезен на колкото се може повече хора. И ще се постарая това да се случи възможно най – скоро.
Разчитам и на вашата помощ, разбира се.

С уважение,
Константин Бъчваров
cbachvarov.com