2

Ако те е грижа за майка България,няма да подминеш

Здравей приятелю,

Благодаря ти, че не подмина каузата ни. Сега ще те запозная накратко каква е причината да си точно тук сега и да четеш тези редове.

Забравените майки на България

Атанаска Йотова, на 28г. от пловдивското село Скутаре – изоставена от мъжа си. Майка на 3 деца, българчета.

Лена Стоянова, на 25 години, от София – няма съпруг. Майка на 5 деца, българчета.

Северина Асенова, на 29 години от Велико Търново –  изоставена от мъжа си. Майка на 3 деца, българчета.

Десислава Първанова, на 22 години от Добрич – вдовица, майка на 1 дете, българче.
…..
…..
…..
списъкът може да продължи още много.

Всеки е чувал поне веднъж за поне един случай в нашата мила родина България, за самотна майка на едно или повече деца, на ръба на оцеляването. Тъжно е, че държавата е абдикирала отдавна от майките на България. Тъжно е, че и тези смели жени искат да продължат рода си, да дадат своето на България, на себе си, а помощ и подкрепа … почти от никъде.

Приятелю, все още има добри хора в тази малка страна, които имат големи сърца и взимат нещата в свои ръце, за да помогнат на същите тези самотни майки. И знаеш ли какво? – Никоя майка в тази наша мила родина, не е самотна! Не е самотна, докато има добри хора с големи сърца, точно като теб.

Сити души или Топъл обяд за майките

Това е Полина Коцева. Нейната мисия е да помага на хората там, където държавата е вдигнала ръце от своите граждани. В своята кауза тя споделя, че общо 280 майки и деца получават храна само 5 дни в седмицата от социалната кухня на ул. Драва Собоулч 7а (гр. Варна). 280 майки и деца гладуват през останалите 2 дни.

Полина Коцева

До момента, добър човек е финансирал съботното хранене, но вече не може да го прави. И не са имали сърце да им кажат, че повече храна няма да има.

Това можем да променим заедно. Няма значение дали е справедливо, или не!

Важното е, че можем да го променим!

 

От кухнята на ул. Драва Собоулч 7а са казали, че ще се вместят в 1.50 лв на порция. Това прави 420 лева за организирането на обяда за една събота и неделя. Но с 10 000 лева – ще можем реално да осигурим обяд без притеснения за следващите 24 седмици на тези жени и техните дечица. Тока, труда ще са безвъзмездно от хората в кухнята.

apples oriz zele-s-oriz

Разбираш ли приятелю,

Това не е обикновена кауза. Това е твоята мисия да подкрепиш истински, ама истински тези майки. Защото тези  майки, приятелю, това са майките на България. В истинския смисъл на думата.


Защото НИКОЯ МАЙКА не е самотна!

Защото НИКОЯ МАЙКА не бива да се чувства изоставена!

Защото ако заедно успеем в тази мисия – и тези майки, и аз, и ти – всички ние ще сме със СИТИ ДУШИ! Това е нещо безценно!


Ако съм успял да докосна душата ти,
ако съм успял да те развълнувам поне малко,
ако съм успял да те накарам да се замислиш,
ако съм успял да те променя вече да не си безразличен ….

…. тогава моята мисия с тази статия е почти завършена, а ти ще си ТОЗИ българин, който ще подаде ръка на българската майка.

Повече подробности за кампанията можеш да прочетеш тук. Всяко дарение е от значение за кампания като тази! Без значение от размера му, важен е броят на хората, които ще се включат в тази инициатива – именно те могат да я направят успешна.

Ако не можете да отделите дори малка сума – винаги можете да натиснете BOOST бутона на страницата – той повишава пулса на тази кампания и тя ще бъде рекламирана от Collectim, с цел достигане до по-широка аудитория от съмишленици.

И не забравяй, приятелю, сподели кампанията. Всеки шум, който успеем да създадем около този казус – може да доведе до една по-щастлива развръзка.

Благодаря ти предварително за това, което ще направиш в подкрепа на майките!

Constantine Bachvarov