2

Holy Smokes превзема Coolinar

Блогърът готвач Константин Бъчваров и отборът “Holy Smokes” в кулинарно (въз)действие на Coolinar

CoolinarПовечето от Вас, които случайно или не, сте попадали на кулинарната ми папка в социалката, знаете за страстта ми към кулинарията и хубавата кухня. Затова и никак няма да се учудите, когато Ви споделя, че ще взема участие в оспорвана битка на най-готиното кулинарно събитие тази година – Coolinar. Да, точно така, аз ще готвя.

Но първо малко за събитието. На 8 и 9 ноември любители и професионалисти, превърнали изкуството на храненето в свое призвание, се събират на първата по рода си среща в сферата на кулинарията и здравословното хранене, наречена COOLinar. В програмата са включени лекции по здравословно детско хранене, дискусии за «чудодейните» диети и средства за отслабване, в които всички могат да поставят своите въпроси на специалистите (включително и аз, че идат празници и знаете как е), демонстрации на чудесата на молекулярната кухня, презентации на барманско майсторство, уроци по готварство и още много полезни срещи и забавления.

Кухнята на Константин Бъчваров

Аз, разбира се, ще се включа в последната част и ще цъфна като черешка на торта. И то само как… Както вече споменах, неистовият ми кулинарен инстинкт и умението да сготвя на половинката си божественна вечеря, ме вдъхновиха да се състезавам в готварска битка без дори да знам какво ще готвя! Само ще издам, че няма да съм сам. С мен ще се бори моят божествен екип “Holy Smokes” – Десислава Дивлева (позната като Дева Мария) и Цветелина Ненкова (по – известна като Мария Магдалена).

Чудното божие кулинарно творение, което ще създадем от Бог знае какви продукти (така де, би трябвало да знам, но организаторите умело го крият даже и от Божието полезрение) ще бъде оценявано от майсторите – готвачи Андре Токев и Иван Манчев.

 

Кухнята на Константин Бъчваров иМусака

За да се подготвите за божието кулинарно творение обаче, горещо Ви препоръчвам да посетите лекциите по време на първия ден, защото винаги има какво ново да научиш, да видиш, да пипнеш, да сготвиш и най-накрая да имаш готов здравословен отговор, когато половинката ти те пита „Какво да сготвя утре?”.

А втория ден, докато едни мятат бутилки, други правят мъфини, а трети, като мен, леят пот над поредното божествено ястие, ти можеш да се забавляваш, като ни гледаш сеира отстрани и похапваш някой друг мъфин или зелка (сега е сезонът на зелето)… или като се включиш в най-вкусната надпревара и покажеш на какво те е научила баба ти в кухнята – да врътнеш 5-6 мекици, един тиквеник и 9-10 буркана подквасено кисело мляко. В това последното имам опит и да знаете, няма нищо по-вкусно от домашното мляко.

 

Кухнята на Константин Бъчваров и Пиле със сусам

Ако искате да видите как ще се представи „Holy Smokes” с незнайните продукти и подправки, аз и отборът ми ще ви чакаме в ИЕЦ (Инер Експо Център) на 8 и 9 ноември.

Ако съм Ви вдъхновил прекалено много с кулинарните си умения, можете да прочетете повече събитието тук -> Coolinar

Ще се видим там ;)

А, и Coolinar да благослови чубрицата!

Constantine Bachvarov