Димитър Георгиев на гости

Митко е по принцип пич, но понякога прекалява във философията си. 🙂 В крайна сметка обаче споровете с него ми вървят почти гладко, защото никога няма да стигне до крайност да беснее или обижда. Споровете му не винаги са много конструктивни, но пък гледната точка, от която гледа на даден проблем или въпрос, е винаги интересна.
Не знам дали е хейтър, защото натуралния хейтър обикновено критикува просташко, когато по принцип хабер си няма от каквото и да е било. Митко обаче, има богата обща култура и винаги се подготвя в дълбочина с проблем или въпрос преди да се впусне в критика.
Винаги е удоволствие да се поспори си Митко и да се разбере неговата гледна точка. Освен всичко друго, е и верен Facebook приятел /щото все ме лъже да пием по мастика извън виртуалния свят/. Добър професионалист.
А сега оставям на Вашето внимание няколко кратки въпроса и неговите отговори с непоправимо его и сложна откровеност 🙂

1.Представи се в стил Куентин Тарантино /без кървища само/

Пътят на честните и добрите е заобиколен от всички страни с несправедливостта, вдъхновена от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен ще бъде този, който в името на милосърдието и честността към хората води слабите през долината на мрака, защото той е техен пазител и спасител на заблудените и угнетените. И аз ще стоваря моето отмъщение и жесток гняв върху тези, които се опитват да отровят и унищожат моите скъпи братя! И ще разбереш, че моето име е Димитър Георгиев – Бико, когато моят хейт те застигне, когато най-малко си очаквал и дори за миг не си помисляй, че ще ти се размине, защото аз съм всевиждащ, строг и справедлив хейтър!

2. С какво се занимаваш?

Със себе си, своето его и прищевките на Google, някои ме наричат SEO оптимизатор, други копирайтър, трети – хейтър, но понякога използват и трите. Малко повече можеш да разбереш в моята полупразна онлайн къща на улица Ideamax.

3. Що го правиш бе, човек?

За пари. За малко пари и много удоволствие. Пък и защото обичам предизвикателствата, както тези на търсачките и добрия текст, така и тези в спора с 20 ухилени маймуни, които нямат представа за какво говорят. Имам афинитет към играта на Бог, но това пак е проблем на моето его.

4. Ти комунисти ли си? /без да шикалкавиш/

Не. Няма значение в какъв цвят е оцветено едно решение или дали е разположено в ляво, дясно или в средата. Доброто решение – работи, другото са подробности. Доброто решение обаче трябва да е адаптирано, а не просто преписано.

5. Какво те мотивира в работата?

Предизвикателството да правя това, което харесвам разбира се. Всъщност, ако нямах срокове щеше да е само предизвикателството, но тъй като всички бързат ги карам да си плащат за удоволствието, тъй като ми създават стрес и дискомфорт.

6.… а в хейТ-а?

Хората. Обожавам да споря и от там тръгна хейтът, в смисъл – хейтиш някого, с който не може да се спори, защото е идеен фундаменталист a.k.a. радио, вече е приел чужда идея, но е толкова убеден в нея, че си мисли, че е негова. За мен това е мозъчна гимнастика, която разкрива изцяло нов свят, който е доста по-интересен със своята радикалност и способността си да извежда повече от скритото на повърхността, което иначе хората не допускат да се появи.

7. Влизаш в един бар, а там Мат Кътс, Ахмед Доган и Бен Афлек в ролята на Батман. Имаш само един куршум. Какво правиш?

Пия 3 уискита, защото удоволствието е преди работата – аз не искам да работя, а да се забавлявам пък и ще е добре да събера злоба и вдъхновение за мъчения. След това питам бармана дали има тирбушон, ако има му предлагам да разменим пистолета с тирбушона. Не съм от бързите – обичам да се забавлявам както казах вече, а с горните персонажи това ще е наистина като скапаният Дисниленд :D. Винаги задавайки този въпрос ми е идело да кажа “Караш ги да се бият до смърт и последния – застрелваш “, ама прекалено е рационално някак и ще убие смисъла на следващите подобни казуси с други гадни хорица.

8. А сега сериозно. Какво мислиш за seo – бранша, когато се бръснеш пред огледалото?

Колегите са готини макар чат пат да се мерят с по някоя кама в гърба, но го отдавам на спортната злоба. За щастие мене поне ги е страх да ме нападат, че… виж отговора на 1-ви въпрос 😀

9. Често ли ти се случва да обясниш на клиент какво значи „Копирайтинг“ и „Seo”?

Не. Таргетът, с който работя няма нужда от обяснения. Така съм си подредил нещата, че ме търсят само хора, които искат да купуват и не се занимавам с повтаряне на една и съща песен. Ако им трябват добри текстове – поръчват, ако им трябва SEO – пак. Рядко идва някой, който си няма хабер от тези неща, защото първо са го минали аматьорите и се е образовал, когато е започнал да плаща за нещо, което не получава. Неволята е голяма работа.
Иначе стратегията ми е проста. Ориентирам се към тези, които са достатъчно интелигентни, за да разбират предимствата от моята работа. Нямам никакво намерение да тръгна по фирмите и да им говоря колко съм велик, защото, идвайки при мен те вече знаят това 😉

10. Ще се престрашиш ли един ден да станеш лектор във водещ семинар или конференция?

Престраших се 2 пъти. Отложиха събитията. По-добре не ме канете, че съм карък, че и се държа като примадона – рокзвезда 😀 Искам шише уиски(или друго мъжко пиене – забравете бирите), огромна гримьорна и 2 стриптизьорки, за да се „приповдигне“ вниманието на аудиторията 😀

11. Ако имаше възможността да провеждаш лични SEO обучения, кои са 3те неща, върху които би наблегнал пред аудиторията си?

Използваемостта. Полезността. Съдържанието. Лаконично, но това е истината.

12.Кажи сега два-три лафа за мен и защо мислиш, че този блог ще се чете.

Ми ти ми отнемаш богинята на хейта често, пък аз съм ревнив човек. Все пак се справяш добре в повечето случаи и съм доволен от ефекта ще те включа в „Клубът на Хейтъра“. Пък и сам не мога да огрея навсякъде и са нужни повече хейтъри май, та дано някой започне да проумява важните неща, за който говорим. Живей айде, от мен да мине 😀

Мерси за поканата в “Клубът на Хейтъра”, Митко. Дано и социални пакети има там. 🙂