0

Проследяващ тракер Findy за всеки домашен любимец

От вече близо година се радвам на компанията на превъзходен Голдън ретривър, който внася огромно количество ежедневна радост и емоции. Собствениците на тази порода веднага ще разберат какво имам предвид. Това са толкова социални кучета, че напълно потвърждават фразата- “Най-добър приятел на човека“. От тогава насам все се канех да му закупя проследяващ тракер за всеки случай, но това така и не се случи, докато не стана белята.

Миналата година осиновихме Аря, когато тя беше на около 9-10 месеца. Беше изживяла невероятен стрес, след няколко седмично скитане по улиците, в последствие нова временна приемна среда, а в края на крайщата и ново приемно семейство в наше лице. Беше много неспокойна, малко страхлива и от време на време получаваше особени паник атаки, които пораждаха странни реакции и действия.

През една дъждовна и ветровита ноемврийска утрин, Аря се изплаши от силния вятър и забягна. Беше около 08:00 часа, валеше дъжд и времето ме притискаше, защото трябваше и на работа да ходя. Подгизнал и притеснен, обиколих квартала 3-4 пъти викайки името ѝ, но тя така и не се появи от никъде. Реших, че в обедната си почивка ще запаля колата и ще се върна, за да я потърся, надявайки се, че ще я намеря пред/във входа или под дървото на поляната, където най-често я разхождам.

В обедната си почивка, нея така и не успях да я намеря. Колкото и да не ми се вярваше, че ще стигна до тук, реших да използвам силата на социалните мрежи. Качих нейна снимка във Facebook с апел за споделяне и търсене на информация за нейната локация. За щастие в рамките на следващите 3 часа, Аря беше намерена и върната у дома благополучно. В последствие разбрах от човекът, който я беше намерил, че е била открита от другата страна на ул. Симеоновско шосе, в друг жилищен квартал. Само мога да гадая как е успяла да пресече оживената улица, без да бъде сгазена от минаващите автомобили.

В онзи ден наистина ми се искаше да имам от онези проследяващи устройства за кучета, чрез които само с два клика на смартфона, мога да я локализирам и прибера у дома.

Проследяващ тракер FindyPet

През изминалата седмица в ръцете ми попадна интересна джаджа – проследяващ тракер FindyPet. Казах си, че най-накрая ще знам във всеки един момент къде е Аря.

А сега ще разкажа и малко повече за него – впечатления, описания, оценки и малко практически опит.

 

Разопаковане на FindyPet

Проследяващ тракер Findy

 

Тракерът дойде в добре изработена кутийка с магнитна закопчакла и два допълнителни силиконови водонепромоками и противопрахови калъфа, в различни цветова. Още при първия допир със силиконовите калъфи прави впечатление дебелината и твърдостта им, което предполага на пръв поглед добра защита и уплатнение на проследяващия тракер.

 

Проследяващо устройство Findy

Първото нещо, което виждаме е краткото, но пък доста сбито с най-нужната информация, ръководство. Няма да ви преразказвам цялото ръководство, разбира се. Само с няколко думи ще спомена основната информация:

  • Проследяващия тракер има 1 година гаранция.
  • Батерията е Lithium Polymer, 3.7V, 850 mAh и издържа 15 дни постоянна работа.
  • Работи посредством GPS – GMS връзка.
  • Можете да притежавате колкото проследяващи тракери искате, като могат едновременно да се проследяват, прехвърлят или споделят.

 

Проследяващ тракер

 

Първите стъпки от ръководството са:

  1. Инсталиране на мобилното приложение Findy съответно за iOS и Android.
  2. За да включите проследяващото устройство, необходимо е да го приближите към магнита, който се намира на челната страна на опаковката.
  3. Устройството се активира чрез активационен код или чрез сканиране на QR код.
  4. Настройване на инсталираното приложение.
  5. Enjoy! 🙂

 

Findy комплект

Проследяващия тракер е с размери 55х35х15 мм. или малко по-голям от кутия кибрит. Към него върви USB захранващ кабел и още един силиконов калъф.

 

FindyPet в действие

Findy върху Аря

Трябва да призная, че малко трудно прокарах нашийника през силиконовия калъф на тракера. Веднъж обаче след като успях, изглеждаше, че няма природна сила, която да успее да го свали от нея. Освен разбира се, ако някое друго куче не се опита целенасочено, може би, да го откъсне, но и тогава ми се струва, че ще види голям зор.

 

Findy приложениеFindy приложение

 

Отворих приложението, въведох имейла и паролата си и воала. На карата виждах местоложението на проследяващото устройство. Бих казал, че е с доста голяма точност.

 

Findy в движение

Все пак имах известни опасения дали няма силиконовия калъф да се скъса или устройството да изпадне по някакъв начин, когато Аря тича в парка.

За моя изненада не само, че нито едно от двете не се случи, ами изглеждаше, че Аря изобщо не се притесняваше от новия аксесоар на нашийника си.

 

Аря с Рона

Все още изпитвах опасения за тракера и неговата надеждност. Би било нелепо да изгубя тракера и повече да не успея да го намеря. За късмет, към нас се присъедини френския булдог  Рона, на мой познат, който булдог влезе в активна игра с Аря. Въпреки играта им, проследяващото устройство не помръдна от Аря.

 

Аря с Макси

Малко по-късно към играта се присъедини и Макси. Отново наблюдавах с интерес тракера на нашийка ѝ. Проследяващото устройство все така устойчиво продължаваше да стои закрепен, въпреки по-грубата игра с малко по-едрото от нея хъски Макси.

 

Аря в Южен парк

Съмненията ми продължаваха обаче да не ме напускат. За това решихме след обед да се поразходим в Южен парк и да видим как тракера ще се държи при игра на Аря с повече от едно куче. След едночасова игра с всички кучета от кучешката поляна в Южен парк, а този проследяващ тракер все така непоклатимо си стоеше върху нашийника ѝ, а устройството дори не беше помръднало от силиконовия калъф.

 

Финални думи

FindyPet е изключително надежден проследяващ тракер за домашни любимци, на който може да се разчита напълно. Силиконовият калъф уплътнява изключително добре устройството и го предпазва добре от дъжд, влага и прах. Благодарение на дебелината на силиконовия калъф също така, устройството е добре защитено и от механични удари, които могат да възникнат при бягане или игра с други кучета.

Батерията е достатъчно голяма, а капацитета ѝ от до 15 дни работа гарантира, че дори да изгубите своя домашен любимец за по-дълго време, ще имате предостатъчно време, за да го откриете.

GSM свързаността му върши прекрасна работа в градски условия. Хубаво е обаче да се има предвид, когато излизате със своя верен приятел сред природата, че може да попаднете на терен, където е възможно да изгубите GSM покритие. Това напълно зависи вече от GMS покритието на трите големи мобилни оператора.

Приложението е супер опростено и лесно за ползване. Напълно подходящо е и за по-възрастни хора, които срещат затруднения със смартфон приложенията.

Този проследяващ тракер може да бъде поръчан от сайта на Findy за 116.77 лв., както и може да изберете между три абонаментни плана. Най-дългият е за 12+3 месеца за 48,60 лв., което практически прави по около 3 лв. на месец.

Constantine Bachvarov